Mode som skyddar dig mot solen

Solen är en underbar kraft i vår värld. Den ger oss hälsa och energi. Men som du säkert vet så kan solen strålar i för stor mängd vara skadliga för oss. Det finns en hel del du kan göra för att skydda dig och vi ska ta en titt på hur du med hjälp av mode kan undvika de skador som UV-strålar kan ge upphov till.

Du kan bli brun utan sol

Det är ett ständigt mode att vara brun. Detta oavsett den kunskap vi numera har om de skadliga effekterna av strålning från solen. Det här kan bero på att vi upplever en brun hudfärg som hälsosam. Dessutom kan det vara lite status i att ha brun hudton under vintermånader då det inte är möjligt att ligga och sola på en svensk strand.

För att bli brun utan sol kan du använda krämer eller preparat som mello nässpray som rent hormonellt förändrar din huds utseende. Det finns också spray tanning som fungerar som kräm fast på ett effektivare sätt.

Smink som skyddar mot sol

Du kan också använda smink som en form av solskyddsmedel. Det finns till exempel hudkrämer som har zink med lite färg. Dessa är bra som underlagskräm samtidigt som de skyddar mot solens skadliga strålar.

Den som inte sminkar sig kan tycka att detta är perfekt för att se lite fräschare ut samtidigt som det blir säkrare att vistas i solen. Smink kan alltså både vara mode och något som är bra för din hälsa.

Kläder som täcker lite mer

Vad gäller dina kläder så finns det förstås mycket att göra. Om du har en tröja som är öppen i ryggen och sedan sitter i gassande sol med ryggen till så är det lätt att bränna sig. Allt som krävs är lite tyg på ryggen så är du skyddad.

Kläder som täcker behöver inte vara tråkiga. Burkinin har fått en hel del kritik av folk som tycker att den förtrycker kvinnor. Men en sak är säker. Den ger ett fullgott solskydd! På samma sätt kan du tänka när du kommer att vara utomhus mycket i solen.

Ta på dig lite längre ärmar och ha byxor istället för shorts. Då slipper du oroa dig för att brännas eller att få problem med hudskador av solens farliga strålar.

Inredning på uteplatsen som ger skugga

Att vara i skuggan kan också vara en hjälp. Med segel på uteplats så får du mer skugga. Då kan du sitta utomhus i värmen utan oro för att bränna dig. Inred din trädgård och uteplats så att din hud skyddas när du är där.

molnigt

Växter och träd kan också ge skugga på ett naturligt sätt. Ställa fram stolar och bord på ett sätt som gör att du inte tar onödiga risker bara för att du vill vistas utomhus!