Solsegel på uteplatsen är vackert och stilfullt

Då det behövs skydd mot solen på en uteplats finns det smarta lösningar. En som är populär är ett solsegel som du spänner upp över uteplatsen på ett sätt som passar. Solsegel skyddar inte bara mot sol. De är gjorda av material som klarar regn.

Solsegel är vackert och praktiskt

Det finns två anledningar att välja solsegel. En är att det är så praktiskt. Du får verkligen ett fint skydd mot sol och regn. Den andra är att det är så vackert. Det här ser ju ut som ett segel på en båt. Det kan få tankarna att skena iväg. Tänk dig en känsla av skärgård och båt i din trädgård.

Kan du inte använda vanligt segel?

Klart att du kan det! Om du får tag i ett vackert segel som inte kommer att användas är det klart att du kan använda det som solsegel på din uteplats. Men det ska sägas att solseglen som tas fram som solskydd är gjorda av material som är särskilt väl lämpade för detta.

Det gäller ju att få ett material som klarar UV-strålar utan att skadas i första taget.  Det ska också vara ett stycke som är tillräckligt stort för att ge skuggan du har behov av. Ett vanligt segel kanske inte riktigt räcker till.

Vanligt segel som solsegel kan fungera

Styrkan är viktig

Något du ska tänka på om du vill ha ett vackert och hållbart solsegel är att det ska vara gjort med styrka och vajer. Då kommer det att sitta på rätt sätt och även hålla längre. Med rätt material får du solseglet som gör jobbet sommar efter sommar.

Inte bara mot solljus

Det ska också sägas att solsegel kan minska på värmen på uteplatsen. Det är ju hur skönt som helst under riktigt varma sommardagar. Vinden får du fortfarande eftersom den kan blåsa fritt under soltaket.

Solsegel för olika miljöer

Ett solsegel passar inte bara hemma i din trädgård. Det kan användas på uteplatser för restauranger och på lekplatser för förskola och skola. Om du skaffar en skräddarsydd konstruktion går det att täcka precis vad som helst på ett perfekt sätt.

Det går till och med att använda solseglen inomhus. Här kan det vara fint med genomskinliga partier för att inte förlora ljus och rymd i stora lokaler. Ibland är det snyggt med segel som ser ut som segel och ger en marin touch. Ibland kan det vara intressant med design som mer ger känslan av draperi.