Varför är det så viktigt med kläder som slankar?

När du går och handlar kläder vill du inte ha något som visar verkligheten alltför tydligt. I varje fall inte när du känner att bubblorna på magen inte är något som beskriver hur du känner dig inuti. Men varför vill vi så ogärna visa våra bubblor och valkar då vi har dem?

Det är fint att vara smal

Om du inte är sumobrottare är det antagligen så att du tycker att smalt är finas. Inte supersmal men heller inte överviktig. Den som är väldigt smal och inte kan gå upp i vikt förstår inte riktigt det här tänket.

Mulligt kan vara okej men kläder för mulliga är också till för att slanka av. Vi lär oss hur kläderna ska sitta för att vi ska se slanka ut. Det här beror givetvis på att vi växer upp med det smala idealet.

Kan detta förändras?

Modet vad gäller kroppshydda har ju förändrats genom tiderna. Frågan är dock om tjockt kommer att ses som fint och lyxigt igen. Idag förknippas ju en stor kroppshydda ofta med hälsoproblem. Det lär inte förändras i första taget.

Men var och en kan ändra sin egen syn på vad som är vackert. Det hjälper att kända personer med lite valkar inte retuscherar bort dessa från bilder. Om fler gör på detta sätt kanske vi kan få mer klädesplagg som inte är till för att gömma och slanka bort verkligheten.