Vikingasmycken – Borde du välja vikingasmycken?

Det snabba svaret på frågan är att du ska välja vikingasmycken om du tycker att de är fina. Men många är faktiskt inte så insatta i vad vikingasmycken är. Det rör sig inte bara om Tors hammare i silver som du hänger i en kraftigare kedja omkring halsen. Det här kan vara mycket sköna smycken för vardagen.

Vikingasmycken i silver och guld

Idag kan du välja vackra vikingasmycken som är kopior av vikingarnas smyckeskonst. Det finns smycken i viking-stil av olika material. Viking smycken i guld glittrar vackert och kan faktiskt väljas till högtidliga tillfällen.

En duktig smed kan skapa vigselringar med vikingadesign som känns originella och högtidliga. Viking armband och halsband kan matchas för ett kraftfullare intryck av historia.

Vikinga smycken symboler

Vilka symboler används i dessa smycken. Det är förstås symbolerna från den fornnordiska mytologin. Smyckena har bilder av:

  • Tors hammare
  • Yggdrasil
  • Vikingabåtar
  • Vikingahjälmar
  • Trollkors
  • Valknut
  • Yxa

 

Ett vikinga smycke kan också ha inslag av runor och här går det ju att skriva personliga saker. Om du gör ett eget vikingasmycke kanske du vill att det ska stå något hemligt som bara du känner till!

Viking halsband kan också vara kedjor utan hängen som är lite tjockare. Det här kan passa särskilt bra för män som tycker om smycken som syns och känns.

Viking armband

Ett viking armband kan vara runt och tjockt eller platt och smalt. Det finns en rad olika modeller och faktum är att det inte alls måste känns så fornnordiskt som man skulle kunna tro. Dagens smyckesdesigners är kreativa och de har tagit fram vikingasmycken med helt ny känsla och stil som bygger på den gamla traditionen.

Vad kostar vikingasmycken

Ett vanligt viking halsband kostar inte mer än omkring 200 kronor. Hur mycket ett viking smycke kostar beror givetvis på vad det är gjort av. De massproducerade smyckena är billigare. Om du beställer en egen design i dyrt material kan det bli tal om tusenlappar hellre än hundralappar.

Vill du matcha viking örhängen med viking ring och viking halsband är det klart att du får betala lite mer. Men även vikingasmycken i sterling silver är prisvärda. Det blir aldrig särskilt dyrt när du köper färdig design online.