Sköna smycken för vardagen

Det är roligt att smycka sig en vanlig måndag men helgens glitter känns inte så passande. Detta förutsatt att du är som de flesta med känslan av att vardagens smyckning bör vara lite lugnare. En sak som är minst lika viktig som att smycken är vackra och passande för vardagen är att de är sköna att ha på sig.

När du går ut en lördagskväll kan du leva med att örhängena fastnar i håret då och då. Men om du ska sitta på jobbet hela dagen med hårtussar i öronen kan du ju bli tokig. Det är viktigt att hitta en balans mellan fint och skönt och det är möjligt.

Lena material

Ett tips är att satsa på lena material. Ringar som känns mjuka utan kantiga dekorationer och halsband som inte har länkar som kan nypas till då de flyttar på sig. Utöver runda fina kanter på smyckena kan du också se närmre på kreationer av läder och tyg.

Fjädrar är mysigt och ger lite mer fest i vardagen. Men överdriv inte. Du vill inte se ut som ett påskris även om videung är det mjukaste som finns!

Halsband som inte är i vägen

Undvik halsband som är i vägen då du ska göra ditt jobb. Kanske är det läge att satsa på en kedja som hänger över ryggen om du står och hackar grönsaker. Det finns spännande halsband som inte är så långa men som har många rörliga delar. Dessa kan också känns lite besvärande om de till exempel bidrar med ljud när du rör på dig.